Home
Previous worldwonder   Next worldwonder
52
  Prague Old Town
Licentie: GK tramrunner

Prague Old Town (Czech Republic)

Prague is the capital and largest city of the Czech Republic. Situated on the Vltava river in central Bohemia, Prague has been the political, cultural and economical center of the Czech state for over 1000 years. Prague is widely considered to be one of the most beautiful cities in Europe and belongs to the most visited cities on the continent. Since 1992, the historic centre of Prague has been included in the UNESCO list of World Heritage Sites.  
Videos Videos (79)   Google Maps Google Maps   Experiences Experiences (6)   Add to my world wonders Add to my world wonders
 
   
Wikipedia Wikipedia (UK)
Wikipedia Wikipedia (NL)
Google Earth KMZ Google Earth (.kmz)
   
   
   
 
Videos (79) -
 
 
Google Maps
 
Your experience, travelreport, tips en remarks
To add an experrience you will need an account. Click here to join now.

Experiences (6)

Mooie stad,de moeite om te bezoeken.  
Img Michel Verstappen
09-07-2007, 19:10
 
Praag is echt helemaal te gek. Ontzettend mooi, knus en gezellig. Probeer wel een beetje buiten de drukste seizoenen te blijven. Een lang weekend is goed te doen en zowel in de zomer als de winter is Praag schitterend. Aardige mensen, lekker eten en zonder twijfel het lekkerste bier ter wereld.  
Img Marc Wennekes
31-08-2007, 16:25
 
De oude stad loont echt de moeite. Soms wel wat te druk al die bussen vol toeristen.  
Img jean-pierre "JP" van weyenbergh
22-04-2009, 12:56
 
Vaak geweest echt een aanrader tot nu toe de mooiste stad die ik heb gezien.  
Img Joke Stel
27-11-2009, 16:56
 
Ik heb het bezocht met een vriend die daar tuidelijk woonde , prachtig gewoon  
Img Monique Van Vlierberghe
27-06-2010, 13:35
 
Het was in 1974 dat wij er geweest zijn. Het was toen nog het "ijzeren gordijn" Problemen aan de grens, de periode van onze visum (mijn man, onze Mike, mijn papa en ik) was niet in orde, alles was nochtans geregeld door VAB. Uiteindelijk mochten we toch binnen en kregen 2 dagen om er te verblijven en daarna moesten we het land verlaten. Dat was geen probleem; men liep er toen nog op de toppen van zijn tenen. Eens terug over de grens hebben wij ons hart eens gelucht en zijn allevier beginnen juichen en zingen, dat we weer normaal konden doen.
Hebben toen de stad een beetje verkend... NĂ¹ zouden we er misschien meer plezier aan beleven, maar wel zonder onze auto. Die wordt anders voor onze neus gestolen.
 
Img Gilberte De Smet
27-07-2010, 11:53