Home
Previous worldwonder   Next worldwonder
87
  Ladakh
Licentie: Henry Flower

Ladakh (India)

Ladakh is a region in the state of Jammu and Kashmir in Northern India sandwiched between the Kuen Lun mountain range in the north and the main Great Himalayas to the south, inhabited by people of Indo-Aryan and Tibetan descent. It is one of the most sparsely populated regions in India. Ladakh is renowned for its remote mountain beauty and Buddhist culture. It is sometimes called "Little Tibet" as it has been strongly influenced by Tibetan culture.  
Videos Videos (73)   Google Maps Google Maps   Experiences Experiences (1)   Add to my world wonders Add to my world wonders
 
   
Wikipedia Wikipedia (UK)
Wikipedia Wikipedia (NL)
Google Earth KMZ Google Earth (.kmz)
   
   
   
 
Videos (73) -
 
 
Google Maps
 
Your experience, travelreport, tips en remarks
To add an experrience you will need an account. Click here to join now.

Experiences (1)

De busreis van Manali naar Ladakh is schitterend! Je rijdt 2 dagen door de Himalaya. De vormen en de kleuren van de berglandschappen veranderen voortdurend, waardoor het niet verveelt om naar buiten te blijven kijken. Ladakh is een heel vriendelijk stadje. Er zijn verschillende restaurants met een (hoog) dakterras, er is een marktje waar van alles te koop is, eind van de middag is er ook een groentemarktje waar wat oude vrouwtjes zittend op straat wat groenten proberen te verkopen, ezeltjes lopen op straat tussen het verkeer door. De oudere mensen lijken op de kabouters van Rien Poortvliet en zijn ontzettend vriendelijk. Op het moment dat wij er waren, werd het Ladakh-festival gehouden. Een paar dagen lang optredens op het "sportveld" met verhalen van de geschiedenis van Ladakh, muziek, polowedstrijden en extra belangrijke diensten bij de tempel. Dit leek wel hét evenement voor de inwoners van Ladakh van het jaar. Erg bijzonder om dit mee te maken. In de omgeving mooie trektochten door de bergen (helaas moest onze trekking worden afgebroken, omdat we door de sneeuw niet over de pas konden). In plaats van de laatste dag trekking hebben we met een taxi een aantal tempels in de dorpjes in de omgeving bezocht.
De terugreis met het vliegtuig over de Himalaya via Amritsar naar Delhi was ook weer waanzinnig mooi!
 
Img Elly van L
15-02-2010, 15:07